zondag 12 september 2010

Holland's Cupcake Challenge



Vanaf 1 september, tot de 21e, kan je meedoen met de 1e online Holland's Cupcake Challenge opgericht door Barbara van Loyoya's Kitchen. En het thema is: Candybars. Yummie! Mijn meest favoriete candybar is, hoe kan het ook anders, de Bounty!



Dus de keus voor deze Challenge was snel gemaakt:
de Bounty Beach cupcake

Cupcake met gesmolten Bounty en gemalen cocos door het beslag. De frosting is een cream cheese frosting met Ananasroomkaas en gemalen cocos.
Tips om te maken:
- smelt de Bounty au bain marie tot een cocos papje
- doe een heel klein beetje bakpoeder door het beslag, want door de chocolade rijst het beslag minder
- voor de frosting mix je eerst de roomboter (gezouten) met de ananasroomkaas. Daarna voeg je steeds suikerbakkerspoeder toe. Telkens even proeven tot dat je de smaak goed vindt en niet te zoet is. Daarna de gemalen cocos erdoor.
- ik denk dat als je de cupcakes maakt met een beetje cocosmelk het nog meer lekkerder is!

En tijdens het uitproberen van het maken van mooie foto's, kwam daar een klein handje tevoorschijn......De Bounty is ook zo onweerstaanbaar!!



De wedstrijd is natuurlijk niet zonder prijzen! De prijzen worden mogelijk gemaakt door:




Wil je ook meedoen? Kijk dan op het blog van: www.hollandscupcakechallenge.blogspot.com/

Soms zou ik wel eens willen dat....

.....we in Amerika woonden. Daar kan je tenminste heerlijk winkelen en vooral alles in je opnemen, in van die mooie bakwinkeltjes. Die zijn hier in Nederland zo weinig te vinden. Bake it Pretty is zo'n winkeltje. Net geopend, en 1 van mijn favoriete webshops. Hier zou je toch zo naar toe willen!


Heb jij dat ook, dat je heeeel graag achter die kast wil kijken wat voor leuks er te zien is??

zaterdag 11 september 2010

Cake pops!

Jaaa! Hij is binnen! Tijd terug een aantal boeken besteld die nog niet uitgegeven waren. Dus nu krijg ik af en toe een kadootje met de post en elke keer weer een verrassing welk boek het is. En dit keer dus 'Cake pops' van Bakerella. Heerlijk even neuzen morgen..

IMG_3531

Cupcake wedstrijd...

...door de allerkleinsten. Vandaag was het weer feest in de wijk: Worp wervelt weer. Elk jaar is er een worpfeest en dit keer met een braderie met stands van allemaal creatieve wijkbewoners, een grote High Tea met hapjes van wijkbewoners. Een echte W-factor (ipv de X-factor) en vanavond een band. Super gezellig! En daar konden wij natuurlijk niet uit blijven.
Met een cupcake wedstrijd voor de kinderen. De winnaar krijgt een koekjespakket. De opbrengst gaat dit keer naar Kika. Ik doe meestal een goed doel en omdat we toen mijn eigen dochtertje in het ziekenhuis lag vorig jaar, een paar kindjes hebben ontmoet die helaas aan deze ziekte lijden, was het goede doel dit keer snel gevonden.


Er zitten talenten bij he! En nu het allermoeilijkste: wie van de 50 (!) deelnemers wordt de winnaar??

O macaron, o macaron







Helemaal in de ban van dit super hippe koekje sinds vorige week zaterdag. En ook een zeer intrigerend koekje. Het is nog niet zo makkelijk om te maken en om de perfect macaron krijgen.

Ik zal later deze week mijn pogingen laten zien. Ze moeten nog op de foto. Hier een paar zeer mooie voorbeelden van internet.



woensdag 8 september 2010

Mijn 1e suiker BLAAS werk ooit!


Het is al weer 2 weken geleden dat de module suikertrekken en -blazen is afgerond. En we zijn alweer gestart met de module Royal icing en ben druk aan het oefenen met de rozen.

Maar 2 weken geleden dus mijn suikerblaaswerk gemaakt. En dit is wel een tikkeltje moeilijker dan dat suikertrekken. Het viel eigenlijk vies tegen ;).

Onze leermeester Koos Gijzernij liet quasi nochalant zien hoe een zwaan geblazen moest worden. En toen zelf aan de slag. Suiker smelten, suiker satineren, bolletje maken en dan op je blaaspijp doen. En daar ging het dus al mis :). Vergeten om de blaaspijp eerst even door de gesmolten suiker te halen zodat het hecht met je suikerbolletje. Dus alles weer overnieuw want inmiddels is je bolletje alweer hard geworden. Uiteindelijk na 4 pogingen en 2 x voor doen van Koos, lukt het me helemaal alleen. Toch wel een beetje trots :)