vrijdag 23 december 2011

Taartbeurs in Birmingham

Elke jaar wordt er in Birmingham de Sugercraft en Cake decoration show 'Cake International' gehouden in november. De grootste internationale beurs op het gebied van taartdecoratie, hoewel, onze eigen Taart&Trends doet hierbij zeker niet onder! Na een jaar overgeslagen te hebben, wilden we dit jaar toch graag weer nieuwe ideeen opdoen. De beurs was dit jaar 3 dagen en groter dan 2 jaar geleden. Op de beurs laten Engelse merken maar ook Amerikaanse, Spaanse, Mexciaanse en zelf Zwiterse merken hun nieuwe assortiment zien. Er zijn heel veel wedstrijdtaarten te bewonderen die ter plekke door een jury worden beoordeeld. De wedstrijdtaarten zijn echt geweldig om naar te kijken, want soms geloof je je ogen niet (en ik overdrijf niet-beoordeel zelf in de link naar het album). Verder zijn er demonstraties te volgen, workshops te boeken. Wat ook erg leuk is, is dat de bekende taartdecorateurs als Debbie Brown, Stephan Beniston, Massie Parrish, Lorraine, Lindy Smith een stand hebben waar je hun producten kunt kopen, demo kan volgen aan de stand of om advies kan vragen (of je boek kan laten signeren natuurlijk). Leuke nieuwkomer was dit jaar Djalmma Reinalddo. Google maar eens. Ik vind zijn taarten al een hele tijd erg mooi en was blij verrast dat hij ook op de beurs stond. Meteen zijn boek gekocht en laten signeren natuurlijk, wel in het spaans, en hoewel ze me het me wel hebben verteld wat er stond, weet ik dat nu niet meer, maar zal ongetwijfeld iets leuks zijn ;). Wat ook erg leuk om te zien was, waren de live taartwedstrijden. Een beetje zoals de Zoet&Zo Challenge, maar dan niet in teamverband. Wel ook met een jury en onder tijdsdruk. Je kon er helaas niet heel dicht bij en kon dus ook niet alles goed zien. Maar de spanning was wel te voelen! We hebben verder 2 demo's gevolgd en hebben leuke nieuwe ideeen opgedaan met Royal icing en met het werken met prints en uitstekers.

Wat betreft trends lopen we zeker niet achter in Nederland! Want de trend op de beurs waren toch wel de cakepops. En die zijn ook hier helemaal hip. Ook chocolade en het werken met chocolate modelling paste zag je veel op de beurs. Er waren demonstraties en je kon ook meedoen met workshops. Erg leuk om te zien allemaal. Misschien een nieuwe trend in 2012?! Lekker is het zeker ;). Wat verder heel erg opviel waren de prachtige suikerbloemen! Bijna niet van echt te onderscheiden. Wat dat betreft hebben we in Nederland nog wel wat te leren en ontwikkelen.

Ook wat betreft producten lopen we niet achter. Toch ook een aantal nieuwe dingen zoals leuke uitstekers en molds van nog wat onbekende merken. Ook zagen we erg leuke cupcakedozen in de vorm van handtassen. En candy melts van Regal Ice in de heerlijke smaken aardbei, yoghurt, pecan-caramel en natuurlijk chocolade. We hebben deze producten natuurlijk meegenomen en zijn inmiddels te koop in onze winkel.

Nou genoeg gechat over de beurs, we hebben een album aangemaakt, mocht je nieuwsgierig geworden zijn! En twijfel je om volgend jaar te gaan, niet doen, want volgend jaar is het zelfs 2 keer per jaar, waarvan de eerste keer in het jaar in Londen, meteen een leuk weekend weg! Wij gaan in ieder geval weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten