woensdag 8 september 2010

Mijn 1e suiker BLAAS werk ooit!


Het is al weer 2 weken geleden dat de module suikertrekken en -blazen is afgerond. En we zijn alweer gestart met de module Royal icing en ben druk aan het oefenen met de rozen.

Maar 2 weken geleden dus mijn suikerblaaswerk gemaakt. En dit is wel een tikkeltje moeilijker dan dat suikertrekken. Het viel eigenlijk vies tegen ;).

Onze leermeester Koos Gijzernij liet quasi nochalant zien hoe een zwaan geblazen moest worden. En toen zelf aan de slag. Suiker smelten, suiker satineren, bolletje maken en dan op je blaaspijp doen. En daar ging het dus al mis :). Vergeten om de blaaspijp eerst even door de gesmolten suiker te halen zodat het hecht met je suikerbolletje. Dus alles weer overnieuw want inmiddels is je bolletje alweer hard geworden. Uiteindelijk na 4 pogingen en 2 x voor doen van Koos, lukt het me helemaal alleen. Toch wel een beetje trots :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten