zondag 19 juni 2011

Alan Dunn

Alan Dunn (http://www.alandunnsugarcraft.com/) is een meester in het maken van suikerbloemen en zodra ik hoorde dat hij in Nederland een workshop kwam geven heb ik me meteen opgegeven. De workshop werd gegeven bij Bart van Vliet (de marsepeinspecialist) in Alphen aan de Rijn. Wel een eind weg en de meesten die mij goed kennen, weten dat ik niet graag auto rij op de snelweg. Dus na lang wikken en wegen besloten om me toch op te geven en met de trein te gaan. Gelukkig viel de treinreis (ondanks de lange zit) mee.

De workshop bestond uit het maken van een cosmos met bladeren, ginger lilly's en een string of pearls oftwel een erwtenplantje. Ik heb weer veel geleerd en het was ook erg leuk om een aantal mede taartenbaksters weer eens te spreken en te ontmoeten.

Ik hoorde dat Alan Dunn ook nog bij Ellen in Donderen zou komen, 2 weken daarna. Ik mag graag bij Ellen komen en dat ritje over de snelweg durf ik dan weer wel ;). Dus met 2 weken zag in Alan Dunn weer en we hebben toen een pioenroos leren maken. Een van mijn favoriete bloemen (ach van wie niet hihi). We mochten kiezen uit een open pioen en uit een moeilijkere versie de 'fluffy' variant zoals Alan het noemde. Natuurlijk wilde ik de moeilijkere versie. En dat heb ik ook wel geweten haha, want we moesten heel veel 'fluffy' bladeren maken. Terwijl de meesten al bijna klaar waren, moesten wij nog beginnen met binden en dusten. Gelukkig is Alan heeeeeel erg goed in binden en hielp hij een handje mee (wat ik echt niet erg vond ;)). Hieronder mijn resultaten! En mocht je ook geinteresseerd zijn in een workshop van Alan, volgend jaar komt hij weer bij Ellen en ik geloof zelfs dit jaar weer in Alphen aan de Rijn.


De cosmos De 'fluffy' pioenroos



Geen opmerkingen:

Een reactie posten